Skip to main content

Valentijn

De afgelopen dagen kreeg ik een paar keer de vraag “Doe jij iets met Valentijn?” Nou nee, was mijn antwoord. Eerlijk gezegd, vond ik Valentijn een heel commercieel iets, waarvan misgebruik gemaakt wordt. De winkels liggen al maanden vol met Valentijnsknuffels, kaarsjes, chocolaatjes en kaartjes. Moet ik nou echt die ene dag per jaar iets gaan geven of iets liefs gaan zeggen tegen mijn dierbaren?

Het is naar mijn idee veel belangrijker om door het jaar heen iets aardigs of liefs te zeggen tegen mensen waar je veel van houdt of die veel voor je betekenen. Iemand verrassen met iets leuks , daar kan ik echt van genieten. Het liefst strikt geheim en dan het allerliefst zonder afzender.

Tegenwoordig is er zoveel te krijgen om iets door de brievenbus te laten bezorgen. Een mooie plant of accessoire te kopen voor iemand of gewoon voor jezelf. Met grote regelmaat bestel ik iets bij bloomgift, bloompost, plantje , sissy boy

Enkele jaren geleden in een hele moeilijke periode voor mij werd ook ik verrast met een pakketje, een leuk houten plankje met droogbloemen en een lief kaartje erbij. Het staat altijd nog op mijn bureau en dagelijks kijk ik ernaar.

Mijn moeder had de traditie om altijd aan iedereen kaartjes te sturen, het maakte niet uit voor welke gelegenheid of iemand nu jarig was, net getrouwd was of een ernstig ziek iemand zij stuurde een kaartje. Ik zie ze nog haar mandje met kaarten pakken en haar wekelijkse schrijfrondje maken. Ze pakte dan de krant, de terdege maar ook de kerkbode en verraste iedereen met een kaartje. Soms zijn er momenten dat ik denk..oei schaam je , je had wel een kaartje mogen doen je moeder had het allang gedaan als ze nog had geleefd. 

Je snapt natuurlijk al dat ik ook nog even met iets van gezondheid aan kom draven, want dat kan natuurlijk niet aders! Het is leuk bedacht dat je 1 keer per jaar helemaal los mag gaan om een geliefde in het zonnetje te zetten, maar hoe is het gesteld met jou zelfliefde?

Zorg jij altijd goed voor jezelf of doe jij er liever alles aan om een ander blij te maken in plaats van jezelf…Probeer maar eens wat liever te zijn voor jezelf en voor je lichaam, dat lichaam wat dag in dag uit heel hard voor jou aan het werk si zodat je kunt functioneren. Voor jezelf moet het dus elke dag Valentijn zijn En ja hoor ik geef toe ook ik vergeet dat met regelmaat!

Misschien heb je mijn spreuk al voorbij zien komen “ nee zeggen tegen een ander, is ja zeggen tegen jezelf” dat is waar het om gaat! Daar hoort dus bij dat je goed voor je lichaam moet zorgen, dus gezond eten, maar ook tijdplannen om te bewegen, te ontspannen en niet te vergeten ook voldoende te rusten. Vanaf nu is het elke dag Valentijn voor jezelf en gaan we er met elkaar voor zorgen om jezelf te verwennen en goed te verzorgen!

Ik begin er alvast mee…doe jij met me mee! 

Liefs,

Arjanne