'Als klein meisje durfde ik al niet naar zwemfeestjes of te gaan schaatsen.'

Mijn strijd tegen de kilo’s is een levenslang gevecht
Dun ben ik nooit geweest, ik heb altijd al moeite gehad met mijn gewicht. Ik heb vanaf mijn tienertijd talloze diëten geprobeerd, maar werkelijk niets hielp. Ik ben mettertijd een echte dieet-expert geworden. Er is geen dieet of methode dat ik niet geprobeerd heb.

En wat een geld heb ik daaraan uitgegeven! Ik heb zo’n beetje alle manieren, diëten en pillen geprobeerd. Ik heb een druk leven, mijn man en ik hebben een viswinkel met horecagelegenheid. Onze zoon Brian heeft een ernstige chronische ziekte waardoor hij veel zorg nodig heeft en ook veel in het ziekenhuis verbleef. Vaak at ik snel iets als ik op hem wachtte in het ziekenhuis en dat was meestal niet echt gezond.

‘Als ik aankwam op een verjaardag en er waren alleen nog kuipstoeltjes over, dan stonden de ouderen hun plek op de bank aan mij af.'

Ik wil er zo lang mogelijk zijn voor mijn kind, want hij gaat me nog veel en vaak nodig hebben. Ik had steeds minder energie en werd alsmaar vermoeider. Als dit zo doorging, zou ik niet lang meer voor Brian kunnen zorgen, realiseerde ik me. Ik moest afvallen, voor Brian. Onze zoon heeft Cantú syndroom, dat is een zeer zeldzame erfelijke aandoening waarbij genezing niet mogelijk is.

Brians hart is ernstig vergroot, hij heeft longproblemen en ziet heel slecht. Tot zijn vierde was hij goedziend, maar inmiddels ziet hij nog maar 3%. Ook heeft Brian de erfelijke bloedziekte Von Willebrand, waardoor zijn bloed niet goed stolt. Op dit moment gaat het naar omstandigheden prima met Brian, maar hij zal me nog veel en hard nodig hebben en ik wil er zo lang mogelijk zijn voor mijn kind.

'Als ik ging shoppen met een vriendin, was ik er alleen maar bij voor de gezelligheid. Ik paste toch niks, en voelde me bekeken als ik even door het rek neusde.'

Witvis en fruit
In bestaande diëten had ik niet zoveel vertrouwen, ik had er al zoveel zonder succes geprobeerd. Ik besloot mijn eigen manier te ontwikkelen om gewicht te verliezen en zo ontstond mijn eigen dieet. Het leek me logisch dat mijn lichaam na al die verkeerde voeding eerst gereset moest worden. Drie weken lang at ik zo weinig mogelijk koolhydraten. Ik leefde op witvis en fruit, maar ik slikte wel wat noodzakelijke voedingssupplementen, zodat ik alles binnenkreeg wat ik nodig had.

Daarnaast begon ik vrij snel met sporten, ik besloot te gaan hardlopen. In het begin ging dat moeizaam, ik kwam amper vooruit en kon maar een paar seconden hardlopen, de rest van de tijd wandelde ik, maar ik hield vol en gaandeweg ging het steeds beter. Mijn man en zoon vonden het prima dat ik op dieet ging en waren ook heel trots op me, maar deden niet met me mee. Voor hen kookte ik iedere avond de gebruikelijke gerechten en dat was wel pittig. Vooral die eerste drie weken en met name in het weekend, maar ik was vastbesloten om vol te houden en niet terug te vallen in mijn oude eetgewoonten.

Wat hielp was dat ik mezelf vanaf het begin elke dag woog en nauwkeurig mijn centimeters bijhield. Mijn heupen, taille, hals en benen mat ik allemaal op en vanaf de derde dag zag ik al verschil, dat was een enorme stimulans. Die eerste drie weken viel ik negen kilo af. Slap voelde ik me helemaal niet, terwijl ik daar toch wel bang voor was geweest. Sterker nog, hoewel ik minder at, had ik meer energie. En dat maakte me steeds gemotiveerder. Ik kon meer, was minder moe en met elke kilo die eraf ging voelde ik me beter. Ik stelde ook doelen vast voor mezelf. Zo mocht ik van mezelf die geweldige schoenen kopen toen ik vijfentwintig kilo was afgevallen.

'Naar de kapper gaan vond ik vreselijk. Een uur lang in de spiegel staren hoe je met moeite in die veel te kleine stoel zit opgepropt. Dan werd ik er weer even extra mee geconfronteerd.'

Als ik het kan, kan jij het ook!
Inmiddels ben ik gewend aan deze manier van eten. ’s Morgens begin ik de dag met een bakje plantaardige yoghurt, als ochtendtussendoortje voor bij de koffie neem ik een appel, als lunch eet ik meestal een gekookt ei en sla zonder dressing en ’s avonds vaak een gebakken stukje witvis waar ik light roomkaas op smeer en een schaaltje yoghurt met rood fruit.

Ik eet dus heel veel fruit en worteltjes en als ik me een keer wat flauw voel, neem ik een volkoren cracker. Ik eet alleen verse producten, nog steeds zo min mogelijk koolhydraten en gebruik alleen olijfolie en roomboter om in te bakken. Brood, pasta, rijst en vlees eet ik bijna nooit, alleen een enkele keer kip. Van vis eet ik alles en dat is heel fijn, want we hebben zelf een viswinkel. Alcohol drink ik ook bijna nooit. Ik drink meestal thee en water, vooral groene cranberry thee vind ik lekker.

Wat ik wel of niet eet is een afweging die ik continu maak. Ik vraag me bij alles af of dit de moeite waard is om te zondigen, ik ben altijd aan het compenseren. Als ik het ene wel neem, laat ik het andere liggen. Ik weet dat mijn strijd tegen de kilo’s een levenslang gevecht zal zijn, maar dat accepteer ik. Ik heb er mijn leven op aangepast. Ik ga wekelijks langs bij mijn tweeënnegentig jarige oma. Zij haalt altijd bitterkoekjes bij de bakker voor bij de thee en daar neem ik er dan eentje van. Als we in het weekend uit eten gaan doe ik de dagen ervoor gewoon extra voorzichtig. Chips en snacks eet ik nooit en die zal ik ook nooit meer eten, dat weet ik heel zeker. Het heeft me te veel moeite gekost om te komen waar ik nu ben, terug naar vroeger wil ik nooit meer.

Ben jij klaar voor verandering?!

Bekijk mijn programma’s en
ontdek hoe ik je kan helpen.

Mijn programma's

Heb jij al van alles geprobeerd om af te vallen? Ben je al meerdere malen teleurgesteld geweest in jezelf? Laat mij je dan helpen!

Door middel van een traject van 3, 6 of 12 maanden gaan we aan de slag met een op maat gemaakt plan.

In elk programma :

• De Arjanne Hameeteman app
• Een persoonlijk plan op maat
• Support en coaching via whatsapp
• Voedings- & trainingsschema’s persoonlijk afgestemd
• Maandelijkse stappen challenge
• Toegang tot de community
• Maandelijkse zoom meeting

Lees meer over de verschillende programma’s.

Goud

€ 112,95
per maand

12 maanden 1-op-1 coaching

Ik ga voor goud!

Zilver
(Meest gekozen)

€ 129,95
per maand

6 maanden 1-op-1 coaching

Ik ga voor zilver!

Brons

€139,95
per maand

3 maanden 1-op-1 coaching

Ik ga voor brons!