Skip to main content

Mijn strijd tegen de kilo’s is een levenslang gevecht

Slank ben ik nooit geweest, ik heb altijd al moeite gehad met mijn gewicht. Ik heb vanaf mijn tienertijd talloze afvalmethodes geprobeerd, maar werkelijk niets hielp. Ik ben door de jaren heen een echte dieet-expert geworden. Er is geen dieet of methode die ik niet geprobeerd heb.

En wat een geld heb ik daaraan uitgegeven! Ik heb zo’n beetje alle manieren, diëten en pillen geprobeerd. Ik heb een druk leven, mijn man en ik hebben een viswinkel met horecagelegenheid. Onze zoon Brian heeft een ernstige chronische ziekte, waardoor hij veel zorg nodig heeft en ook veel in het ziekenhuis verbleef. Vaak at ik snel iets als ik op hem wachtte in het ziekenhuis en dat was meestal niet echt gezond.

Als klein meisje durfde ik al niet naar zwemfeestjes of te gaan schaatsen.

‘Als ik aankwam op een verjaardag en er waren alleen nog kuipstoeltjes over, dan stonden de ouderen hun plek op de bank af aan mij.’

Ik had steeds minder energie en werd alsmaar vermoeider. Als dit zo doorging, zou ik niet lang meer voor Brian kunnen zorgen, realiseerde ik me. Ik moest afvallen, voor Brian. Onze zoon heeft het Cantú syndroom, dat is een zeer zeldzame erfelijke aandoening waarbij genezing niet mogelijk is.

Brians hart is ernstig vergroot, hij heeft longproblemen en ziet heel slecht. Tot zijn vierde was hij goedziend, maar inmiddels ziet hij nog maar 3%. Ook heeft Brian de erfelijke bloedziekte Von Willebrand, waardoor zijn bloed niet goed stolt. Op dit moment gaat het naar omstandigheden prima met Brian, maar hij zal me nog veel en hard nodig hebben en ik wil er zo lang mogelijk zijn voor mijn kind.

Als ik ging shoppen met een vriendin, was ik er alleen maar bij voor de gezelligheid. Ik paste toch niks, en voelde me bekeken als ik even door het rek neusde.

In bestaande diëten had ik niet zoveel vertrouwen, ik had er al zoveel zonder succes geprobeerd.

Ik besloot mijn eigen manier te ontwikkelen om gewicht te verliezen en zo ontstond mijn eigen methode. Het leek me logisch dat mijn lichaam, na al die verkeerde voeding, eerst gereset moest worden.

Ik gooide pakjes en zakjes de deur uit en ging terug naar de basis. Gezonde pure voeding! Daarnaast begon ik met wandelen, wat ik steeds een beetje uitbreidde naar een stukje snelwandelen.

In het begin ging dat moeizaam, ik kwam amper vooruit en kon maar een paar seconden snelwandelen, de rest van de tijd wandelde ik, maar ik hield vol en het ging steeds beter.

Mijn man en zoon vonden het prima dat ik op dieet ging en waren ook heel trots op mij, maar deden niet met me mee.

Voor hen kookte ik iedere avond de gebruikelijke gerechten en dat was wel pittig. Vooral die eerste drie weken en met name in het weekend, maar ik was vastbesloten om vol te houden en niet terug te vallen in mijn oude eetgewoonten.

Wat hielp was dat ik mezelf vanaf het begin elke week woog en nauwkeurig mijn centimeters bijhield op een vast moment in de week. Mijn heupen, taille, hals en benen mat ik allemaal op en vanaf de derde dag zag ik al verschil, dat was een enorme stimulans. Die eerste drie weken viel ik negen kilo af. Slap voelde ik me helemaal niet, terwijl ik daar toch wel bang voor was geweest. Sterker nog, hoewel ik minder at, had ik meer energie. En dat maakte me steeds gemotiveerder. Ik kon meer, was minder moe en met elke kilo die eraf ging voelde ik me beter. Ik stelde ook doelen vast voor mezelf. Zo mocht ik van mezelf die geweldige schoenen kopen toen ik vijfentwintig kilo was afgevallen.

Naar de kapper gaan vond ik vreselijk. Een uur lang in de spiegel staren terwijl je met moeite in die veel te kleine stoel zit gepropt. Dan werd ik er weer even extra mee geconfronteerd.

Als ik het kan, kan jij het ook!

Inmiddels ben ik gewend aan mijn nieuwe lifestyle en wil ik nooit meer anders.

Het is mijn gouden draad in mijn leven geworden en wil dit graag aan andere doorgeven. Toen ik wat zelfverzekerder werd en meer wilde gaan sporten, kwam ik Annegreet tegen, zij was toen mijn Personal Trainer. We hadden meteen een goede klik en voerde leuke gesprekken en ondertussen moest ik hard aan het werk. Want zij zorgde ervoor dat ik na elke training moe maar voldaan was en mijzelf steeds zelfverzekerder voelde. Na een tijdje vertelde ik haar dat ik meer dan 180 heb gewogen en meer dan 100 kilo op eigen kracht ben afgevallen. Ze kon het haast niet geloven en wilde meteen weten hoe ik dat allemaal had gedaan. Van het een kwam het ander en steeds meer mensen raakten geïnteresseerd in hoe ik dit had bereikt

Toen het tijdschrift Linda bovenstaand artikel plaatste, ontplofte mijn mailbox.

Zoveel mensen wilden weten hoe ik dit had kunnen bereiken en vroegen mij om hulp. Het begon te kriebelen, want ik wilde graag aan andere mensen doorgeven hoe ik dit op eigen kracht heb weten te bereiken. Daarom belde ik Annegreet op en vroeg aan haar of zij mij hier mee kon helpen. En zo ontstond onze eigen ontwikkelde Arjanne Hameeteman app en brachten we verschillende lifestyleprogramma’s uit waarmee wij iedereen fysiek en online kunnen helpen die de gezondere versie van zichzelf willen worden. Inmiddels is onze methode een groot succes en groeien we steeds verder.

  • Het is geen dieet, Je past je leefstijl aan voor heel je leven

  • Geen hongergevoel

  • Herkenning en ervaring met de valkuilen die je tegenkomt

  • Dagelijks lekkere en makkelijke recepten

  • Je wordt lid van grote community waarin jij je steun en inspiratie uit kan halen

  • Wordt zelf bewust van bent wat voor jou en jouw lichaam goed is

We doen het echt samen!

Nieuw

Het nieuwe boek van Arjanne Hameeteman genaamd “Mijn reis naar de gezondere versie van mijzelf” is nu verkrijgbaar bij jouw lokale boekhandel en in onze webshop.