Skip to main content

Marieke

Afgelopen mei was ik bij familie. We wilden een gezinsfoto maken. Ik voelde mij al niet lekker in mijn vel zitten maar na de foto’s gezien te hebben werd ik nog verdrietiger.

Afgelopen mei was ik bij familie en wilden we een gezinsfoto maken.

Ik zat al niet lekker in mijn vel, maar na de foto’s gezien te hebben werd ik nog verdrietiger. Wat zag ik eruit! Ik ben nooit dun geweest, maar dit was het toppunt. Ben ik dat? Ben ik serieus zo dik?? Moeten mensen hier tegen aankijken? 

Ik droeg altijd slobbertruien en maakte geen foto’s van mijzelf of alleen foto’s waar ik half op stond. Ik voelde mij geen echte vrouw, zo erg was het.

De volgende dag ging ik na maanden weer op de weegschaal staan en schrok me naar. 101 kilo!! 

Arjanne’s programma kwam voorbij en ik heb mij gelijk aangemeld. Ik heb in mijn leven al zoveel geprobeerd. 1 ‘afvalshow’ kon er nog wel bij. Ik viel altijd 3 kilo af en daarna kwamen de kilo’s er weer dubbel bij. Ik ging mij steeds slechter en lelijker voelen en mijn enige troost was eten.

Maar toen… Het lukte bij Arjanne! De kilo’s vlogen eraf. Kleding paste weer, ik kreeg meer fun in het koken en bakken. Mijn onzekerheid heb ik van jongs af aan. Ik was dik, lelijk, niks lukte. Nu ben ik 25 jaar en word ik steeds zekerder van mijzelf. En dat komt niet alleen door de kilo’s maar dat komt ook omdat er een team achter mij staat dat in mij gelooft! Arjanne en Annegreet heb ik nog nooit in het echt gezien maar zij geloven in mij en ze zijn er voor mij. Al is het alleen een appje; je kan het meid! 

Nu ben ik 18 kilo lichter. Ik durf de foto’s van toen eigenlijk niet te bekijken maar ik besef wel dat het eindelijk gelukt is. Ik kan dus wel wat! 🙂 Met dank aan dit prachtige team!!