Skip to main content

“Ik en een boek!”

Soms heb je van die dagen waarbij je het liefst op de bank kruipt, onder een dekentje met een goed boek. Ja, jullie lezen het goed “Ik en een boek!” Vroeger kon ik er echt intens van genieten, het tikken van de regen tegen de ramen en dan de deur niet uit hoeven en gewoon genieten van je boek. Het ene na het andere boek werd uitgelezen. Het was voor mij echt al heel wat jaren geleden, dat ik de rust kon vinden om een boek te lezen. Elke vakantie, vaste prik een boek in mijn tas. En dat boek gaat ook altijd overal mee naar toe, naar het zwembad, naar het strand en ga zo maar door.

Ik sta er ondertussen om bekend dat ik ook overal boeken kwijt raak, want ik gooi ze overal neer en lezen…ho maar. Het komt er gewoon nooit van. Te snel afgeleid, altijd maar willen praten en dan toch maar weer even die telefoon pakken en zo blijft mijn boek dus altijd links liggen. Enkele weken geleden toen Brian in het ziekenhuis lag en de winkels gesloten waren en het wachten maar duurde en duurde, besloot ik dan toch maar de storytel app te downloaden. Brian maakte er al langer gebruik van. Hij ziet maar 2% en daardoor is lezen echt heel lastig. 

Op school leest hij alles in braille, maar thuis zomaar een boek lezen is dan toch echt heel lastig. Hij kan echt tot rust komen door lekker een boek te luisteren. Geloof het of niet, maar ik heb de smaak te pakken! Storytel is dus voor mij echt een uitkomst, luisteren maar ook lezen alles kan!

Dan kies ik toch nog voor lezen, dus nu heb ik een leesboek op “mijn boekenplank” staan en ook een luisterboek. Ik kijk wat me het beste uitkomt en kan nu dus mijn hoofd even “uit” zetten en gewoon heerlijk lezen of luisteren!

Vind jij het ook lastig om soms even je gedachten op iets anders te zetten en blijf je ook zo malen, probeer het en kijk of het voor jou ook werkt. Een voordeel, je telefoon hebben we tegenwoordig toch meestal bij ons. Je begrijpt al wat ik ga doen op deze regenachtige dag, snel naar huis, lekker bakkie maken en op de bank opwarmen en vooral nu wegdromen in mijn mooie boek!

Ook voor jou veel leesplezier!