Skip to main content

Hoe is het nu met Teun

Hallo alle volgers en as volgers van het programma dat ik al meer dan 2,5 jaar volg bij Arjanne Hameeteman. Mijn naam is Teun Both en ik hoop volgende maand 70 jaar te worden.Mijn drive om met het programma te beginnen heb ik al in voorgaande keren uitgelegd, maar zal het in het kort nogmaals […]

Hallo alle volgers en as volgers van het programma dat ik al meer dan 2,5 jaar volg bij Arjanne Hameeteman. Mijn naam is Teun Both en ik hoop volgende maand 70 jaar te worden.
Mijn drive om met het programma te beginnen heb ik al in voorgaande keren uitgelegd, maar zal het in het kort nogmaals herhalen.
Oktober 2020 had ik een gewicht van 105 kg en vond het wel best zo, wel wat zwaar maar ik had er eigenlijk niet zoveel moeite mee voor mijzelf, gemakkelijk is het niet want je moet het toch heel de dag meeslepen. Maar mijn omgeving had het meer moeite mee en ik kreeg weer het advies om af te gaan vallen. Ik had ook al zoveel pogingen gedaan maar het zat er ook zo weer aan. De maten kleding moesten steeds een maatje groter en ik was al aardig bezig om er steeds een xje voor te zetten, 3xl kon maar net meer of maat 58 kon nog net. Maar toen moest ik in december voor controle bij de huisartsassistente en daar kreeg ik te horen dat mijn suiker 9,2 was en weer gestegen was na de laatste keer. Meneer Both u moet af gaan vallen of aan de pillen en misschien spuiten als dat zo doorgaat.
Toen ging bij mij de knop om en heb ik na voor schroom de telefoon gepakt en Arjanne gebeld die ik al jaren kon maar die toen pas met dit programma begonnen was na haar eigen succes met afvallen.
Dit is voor mij best een grote stap geweest, zeker toen ze op een avond mij mailde hoe het programma er uitzag en ik de app doorgenomen had. Ik heb er heel de nacht van wakker gelegen, ik mocht dit niet meer en ik mocht geen lekkere worst en spek meer eten en ook die lekkere schijven bakham kwamen niet meer voor in het programma. Wat ik las was alles wat anders bij ons nooit op de tafel kwam.
Kortom voor mij dacht ik nooit niet te doen.

Maar ik heb toch op 2 januari de knop omgezet (had met Arjanne afgesproken) dat ik nog niet op de eerste dag van het jaar wilde beginnen, dat wilde ik toch nog even mee pakken. Mijn vrouw moest spullen kopen waarvan we het bestaan niet konden. Een goede weegschaal aangeschaft en jawel hoor alles afwegen en wegen. Ik moest wel toegeven in het begin, nou het valt nog niet tegen en ik begon na een paar weekjes al een paar kilootjes kwijt te raken. Ik kon zelfs al een blokje om lopen zonder dat mijn tong op mijn vestje hing. Maar dat veranderde snel, ging bijna toch wel om de avond lopen en dan steeds een stukje verder, van een naar twee en dan zelfs al een keer vijf km en dat heb in zo verder uitgebouwd en had en heb nu geen moeite meer met tien kilometer. Maar ik geef toe, het kost allemaal best veel tijd, maar je moet er gewoon voor gaan en niet opgeven, ook al heb je een keer geen zin. Ook fietste ik in die periode veel en ook dat helpt goed, in de zomer als het warm is fiets ik liever dan dat ik loop en dat gaat tot op heden goed.

Ik heb het programma een half jaar gevolgd en toen was er inmiddels al 20 kg af en bij de doktersassistente ging het ook goed, ze kon me bijna niet meer en de suiker was gedaald naar 4,5 dus die was dik tevreden en kon het niet geloven en vroeg mij veel over het programma om er ook anderen warm voor te maken. Ik heb het volledige programma nog een half jaar gevolgd en toen zat ik op een gewicht van zo rond de 80 kg.

Na een jaar heb ik alleen maar gebruik gemaakt van de voeding schema’s op maat . Nu volg ik nog steeds de App en wijk best wel eens wat af, wij hebben een groot gezin, dus ook best veel verjaardagen en dan neem ik echt wel wat extra, maar ik heb nooit meer dan 2 kg in mijn gewicht, loopt het op naar 82 dan doe ik een week erna weer wat minder op ik loop of werk wat meer of zwaarder, ik merk het zo.

Maar alles even op een rijtje.
Gewicht van 105 kg nu naar 80
Riem maat van 116 naar 86
Kleermaat van 58 naar 52 of lager of van 3xxl naar nu alles maat L
Suiker van 9,2 nu naar 4
$$$$ van veel naar weinig ha ha.
Want je moet er wel rekening mee houden dat je een totale andere outfit moet hebben voor zowel zomer als winter. Maar dat is het voor mij dubbel en dwars waart geweest, en kan dan ook een ieder die echt te veel overgewicht heeft aanraden.

Groetjes Teun!