Skip to main content

Goede voornemens

Tja, goede voornemens wie heeft ze niet!

Aan het begin van het nieuwe jaar hoor je er iedereen over. We weten allemaal zo goed wat we willen veranderen en hoe we het gaan doen. Ondertussen is het al weer februari , waarschijnlijk zijn de meesten nog aardig gemotiveerd, maar als het einde van de maand nadert, zijn de meesten alweer terug bij af. We weten altijd 1000 excuses te verzinnen, “te druk”, “geen tijd”, “te moe” en ga zo maar door. Heel vaak krijg de vraag of ik goede voornemens heb, nou ik kan je vertellen ook ik heb ze! Mijn grootste uitdaging voor dit jaar is, op tijd naar bed, want slapen heelt je lichaam. En wat meer vrije tijd vrijmaken zodat alles niet meer zo gehaast hoeft. 

Herken je het dat je een dag zo goed mogelijk wil benutten, niks mis mee natuurlijk, maar als je zoals ik altijd dingen erbij blijft verzinnen, gaat dat een keer goed mis. Toch nog maar even terug naar de goede voornemens! Graag ga ik jou een beetje op weg helpen! Met deze tips en een heerlijk recept kan je alvast mee aan de slag!

1. Allereerst gaan we meer water drinken, spoelen oh zo belangrijk voor je lichaam, hup weg met al die afvalstoffen. Nee, niet zuchten en puffen, gewoon doorzetten het gaat vanzelf wennen! Begin elke ochtend met 2 glazen lauw water, dit zorgt voor een betere spijsvertering. Denk niet dat we er dan zijn met water, oh nee over heel de dag moet je aan minimaal 2 liter water per dag komen!

2. En we gaan eten, ja echt eten! Gezonde voeding is wat ons lichaam en brein nodig heeft, daardoor kunnen we beter functioneren. Raak niet in paniek als je wat meer moet eten dan normaal want misschien eet je wel veel te weinig! Goede voedingstoffen heeft je lichaam nodig, dus suikers hup weg ermee!

Wil je soms wat meer hulp hierbij ? Met de Voedingsschema’s op maat wordt er voor jou elke dag een voedingsschema gemaakt waarbij je precies weet wat en hoeveel je mag eten.

3. Begin de ochtend nadat je de glazen lauw water naar binnen hebt gegooid met een gezellig schaaltje met yoghurt en wat fruit.

4. Maak elke keer een feestje van je bordje, dat maakt je blij.

5. Halverwege de ochtend mag je lekker lekker een stuk fruit of 2 crackers met 30+ kaas.

6. En dan is het alweer tijd voor de lunch. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere wrap met groente en iets lekkers erop. Neem er de tijd voor en vergeet niet om goed te kauwen. En ohh is de eerste liter water al naar binnen, want de helft van de dag zit er alweer op.

7. Dan komt het koffie momentje eraan, neem jij lekker koffie of liever een kopje thee? Natuurlijk mag je er iets bij eten.Een stuk fruit of heb jij meer zin in iets hartigs 😉 nou dan gaan we daar voor. Lekker een paar radijsjes en een paar blokjes 30 plus kaas of een klein handje ongezouten noten.

8. Vergeet je niet genoeg te drinken?!

9. Heb jij elke dag een strijd wat er ’s avonds weer op tafel moet komen? Nou geen probleem ik heb al voor je gedacht hoor! Tja het bloed kruipt waar het niet gaan kan, word er vaak gezegd dus dan maar een lekker recept met kabeljauw! (Arjanne’s Skrei zie los recept.)

10. Zo dat was lekker…nu wordt het ondanks de drukte wel tijd om vanavond even te bewegen. Slecht weer is uiteraard geen excuus want kan er niet gewandeld worden, nou geen stress dan verzinnen we graag iets anders. Dan doen we gewoon wat oefeningen.Zelf ga ik liever even een wandeling maken goed voor het lichaam maar ook voor mijn hoofd.

11. En als we dan terug zijn is het ge probleem om nog een avond tussendoortje te nemen. Voor mij het liefst een schaaltje yoghurt met wat fruit, maar heb jij liever iets anders dan mag dat uiteraard ook. Blijf wel alert, want het moet wel in een gezonde levensstijl passen.

12. Ondertussen denk ik alvast na wanneer ik deze week iets lekkers neem, door de weeks of toch in het weekend? Wat gaat het voor mij worden?Ik ga er nu even over nadenken!

Veel succes en vergeet je niet een slok van je water te nemen???

Recept Arjanne’s Skrei
Ingrediënten:

*2 Skrei filets a 150 – 200 gram per stuk Heeft je visspecialist geen skrei, kan ook met kabeljauw gemaakt worden
* 100 gram macadamia noten
* 400 gram sperziebonen
* 40 gram Parmezaanse kaas
* 1,5 theelepel pesto
* 40 gram roomboter
* 1 eetlepel citroensap
* handje cherry tomaatjes
* peper & zeezout

Bereiding Arjanne’s Skrei:
*Verwarm de oven voor op 180 graden
*Kook de sperziebonen bijtgaar en laat ze uitlekken
*Smelt de boter in de pan en voeg de macadamia noten toe. Bak tot dat ze iets bruin worden en laat ze daarna uitlekken.
*Hak de noten fijn, totdat het grove korrels zijn. (fijn maken kan ook in de blender)
*Maak een mengsel van de macadamia korrels, pesto, Parmezaanse kaas en citroensap. Maak vervolgens naar smaak met wat zeezout.

Vergeet nooit, maak altijd een feestje van je bord! 

Arjanne’s Skrei