Skip to main content

“De scholen zijn weer begonnen” Weet je het nog dat er vroeger altijd overal doeken hingen dat de scholen weer begonnen waren?

Ik heb ze helemaal niet zien hangen, maar toch begon vandaag het normale ritme weer. Vroeg uit veren, lunchdoosjes weer klaar en weer naar school! Zelf heb ik geen zomervakantie gehad omdat het in deze tijd te druk is in onze viswinkel en niet te vergeten na de zomervakantie zijn er veel aanmeldingen van mensen die graag afscheid willen nemen van de vakantie kilo’s! 

Hoe ga je beginnen na de zomervakantie, want oh weer terug in het normale ritme kost best wel weer energie!

Rust, reinheid en regelmaat zou mijn oma vroeger gezegd hebben. Het kan wel een oud gezegde zijn maar er zit wel veel waarheid in.

Want op zijn tijd heeft ons lichaam ook echt rust nodig, slapen is voor ons lichaam heel belangrijk ook als we gewicht willen verliezen. Tja ook reinheid, is heel belangrijk. Ik hoor je al denken wat is reinheid voor je lichaam nou eigenlijk precies.

Ons lichaam moet rein zijn, uiteraard schoon en goed onderhouden maar dat geld ook voor de binnenkant, het is ook onze plicht als mens. 

“Je lichaam voeden met gezonde voeding en genoeg spoelen met water zorgt voor reinheid van binnen.”

In een benzineauto gooien we ook geen diesel toch, dat gaat binnen de kortste keren helemaal fout. Het is dan ook heel belangrijk dat ons lichaam verzien wordt van goede gezonde voeding die bijdraagt aan genoeg kracht voor onze organen. En regelmaat, dat is voor elk mens goed. Op tijd opstaan geeft je meer energie maar ook op tijd eten en op tijd naar bed, ook al wil dat laatste er bij mij weleens bij in schieten.

Nu de vakantie voorbij is help ik je graag om je weer goed in het ritme te krijgen!

-Probeer weer goed een paar dagen vooruit te plannen wat je gaat eten.
-Plan je ontbijt, lunch en je avondmaaltijd.
-En vergeet niet om ook je tussendoortjes te plannen, waardoor je minder snel zal gaan snaaien. En vergeet je niet om minimaal 2 liter water per dag te drinken?! 
-Plan minimaal 2 keer per week een wandeling in, want wandelen is goed hoor je lichaam maar ook voor je hoofd!

Even geen inspiratie voor een gezonde maaltijd? Maak dan gebruik van de voedingsschema’s op maat

Afvallen, aankomen en gezonder eten was nog nooit zo makkelijk. 

Liefs,

Arjanne