Skip to main content

Dagboek 17

Luck ligt lekker te luieren op de bank, het muziekje wat aanstaat vult de woonkamer met een vrolijk deuntje. Vanmiddag werk ik heerlijk thuis, met natuurlijk een glas water naast me. Vanochtend werkte ik bij 1 van de bedrijven waar we medewerkers begeleiding geven. Dit is ook iets wat ik heel fijn vind om te doen, elk bedrijf is anders. Een andere cultuur maar ook andere regels bijvoorbeeld.

Het bedrijf waar ik vandaag was, voelt als een grote familie en dat terwijl er heel veel mensen werken.
Elke keer voelt het een beetje ongemakkelijk als ik mijn auto parkeer naast het immens grote gebouw, waar mensen vanuit het kantoor mij weer zien aankomen lopen met de weegschaal onder m’n arm.
Ze zullen wel denken ohh help daar komt ze weer. Als ik dan in “mijn kantoortje” zit te werken hoor ik de gesprekken van medewerkers op de achtergrond, echt leuk om te horen. Ze hebben lol met elkaar, de ander puft dat het erg druk is, de volgende komt even zijn of haar bakkie koffie halen waar ze zo aan toe zijn.Als ze dan het kamertje binnen stappen voel ik bij sommigen de spanning, want ohh die weegschaal daar moeten de meesten niet veel van hebben. Ik schiet in de lach want het kamertje waar ik zit, zit normaal iemand anders te werken.

Er staat op het bureau een groet pot lolly’s, hmm best gek als ik tegen iemand moet gaan vettellen dat hij of zij gezond moet eten en ook vandaag iets gezonds moet kiezen in de kantine, terwijl de lolly’s heel hard roepen “eet mij, eet mij”.

Het is en voor mij echt bijzonder dat zoveel mensen dingen delen die voor hun heel privé zijn, welk een grote rol in hun leven kunnen spelen zonder dat iemand hiervan afweet. Samen proberen we doelen te stellen, oude patronen te doorbreken ook al kan dat soms heel moeilijk zijn. Soms moeten we als mens eerst veder breken, hiermee bedoel ik onder andere dat we moeten leren om over dingen te praten zodat we daarna kunnen beginnen aan het proces van helen. Het is mooi om daar dan onderdeel van te mogen zijn. Nu ik thuis in m’n eentje zit te werken, overdenk ik de gesprekken van vanochtend en laat alles nog eens de revue passeren.

Vanuit mijn hart hoop ik ook deze mensen te kunnen helpen!

Liefs,

Arjanne