Skip to main content

Dagboek 15

Allereerst wens ik iedereen een mooi & gezond 2024 toe.

Waarschijnlijk hebben al veel mensen het tegen je gezegd…we roepen het ook zo makkelijk “ De beste wensen” maar wat wensen we iemand dan eigenlijk bedacht ik me de afgelopen dagen.

Tja, ik denk veel gezondheid, voorspoed, succes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Rond de jaarwisseling gaat er altijd veel door me heen, misschien herken je dat ook wel. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen, denk niet dat ik zwaarmoedig, want dat is zeker niet het geval. Waarschijnlijk komt het door alles wat er in ons leven gebeurd is dat ik daar misschien net wat anders in sta dan anderen.

Ook ik krijg natuurlijk de vraag van deze tijd “heb je goede voornemens?” Tuurlijk ook ik doe eraan mee!

De afgelopen tijd was zwaar, voor ons hele gezin dat geef ik heel eerlijk toe. Ik voel dat mijn lichaam het pittig heeft, absoluut verklaarbaar maar ook hoogtijd om actie te ondernemen.

Mijn voornemen, genoeg slapen staat op nummer 1 in mijn rijtje en uiteraard gezond eten maar dat is toch al wat me bezighoudt. Er voor elkaar zijn in het leven is voor mij erg belangrijk, mensen in mijn omgeving weten dat het voor mij persoonlijk ook een valkuil is. Ondanks dat wil ik toch in dit nieuwe jaar meer bezoekjes brengen aan mensen die alleen of eenzaam zijn.

En is er iets in je leven wat je heel graag anders zou willen doen, maak het dan voor jezelf overzichtelijk en ga stapje voor stapje en niet alles te gelijk.

Stel jezelf een wat vragen, schrijf ze op en beantwoord ze maar eens. Dan zul je erachter komen wat voor jou moeilijk is wat jouw energie wegzuigt. Misschien is de oplossing zelfs helemaal niet zo moeilijk als je denkt! 

Ik heb wat vragen voor je opgeschreven

  • Wat vind jij mooi aan jezelf?
  • Waar ben jij trots op?
  • Waar ben je minder trots op?
  • Wat zou je graag anders willen en wat is daarvoor nodig?
  • Wat betekend tijd voor jou?
  • Waar ben jij dankbaar voor?

Ga er maar eens mee aan de slag, je word er niet minder van maar juist sterker!

Uiteraard wil ik iedereen ook bedanken voor de vele kaartjes, kadootjes en berichtjes die Brian en wij als ouders ontvingen in de afgelopen tijd.

Het medeleven heeft ons heel goed gedaan, het was hartverwarmend daarvoor hartelijk dank!!

Het gaat nu gelukkig wat beter met Brian en hij kan weer wat eten.

We zijn nog in afwachting van onderzoeken die meer duidelijkheid zullen geven.

Veel liefs Arjanne