Skip to main content

Afgelopen weekend vroeg iemand mij, “Hoe is dat voor jou, weer een artikel in een magazine?”

Tja, wat zal ik antwoorden, ik kan het van de daken schreeuwen dat ik super blij ben, maar er zit natuurlijk ook een andere kant aan. Het is ontzettend leuk dat er zoveel belangstelling is voor mijn verhaal, terwijl ik het zelf eigenlijk al niet meer zo bijzonder vind. Ja, op sommige dagen wel, maar er zijn ook dagen dat ook ik weleens minder in mijn vel zit.

Dat geef ik ook echt heel eerlijk toe, vooral de afgelopen tijd met veel ziekenhuis bezoekjes. Hoe ik ook mijn best doe, het trekt veel energie uit me. Elke keer weer probeer ik mezelf weer bij elkaar te rapen. En ja, ook ik heb weleens dat stemmetje in mijn hoofd, meerdere zelfs. Herken jij die stemmetjes, “Het lukt je niet hoor”. “Pas maar op, straks ben je weer zoals je was”, “Ach neem dat koekje maar, vandaag gaat het toch al mis” naja, je snapt wel wat ik bedoel.

Al die mooie artikelen geven een gevoel van power, maar maken mij ook onzeker. Tijdens een shoot mijn kleding uit handen geven, is en blijft een groot ding. Ik heb altijd graag zelf de touwtjes in handen, maar met zo’n dag heb ik dat totaal niet. Gelukkig is Annegreet alle keren nog mee geweest en zij weet dat ik het heel lastig vind. Elke keer hoop ik dat ze oppas kan regelen en tot nu toe is het altijd nog gelukt!

Lees hier het artikel in de libelle

Het belangrijkste is dat je jezelf altijd weer weet te herpakken ook na een slechte dag. Ik heb iets voor mezelf bedacht wat me er elke keer weer doorheen helpt en dat geef ik jou ook graag mee. Als ik in een “negatieve bui” zit stel ik mezelf altijd wat vragen. Wanneer denk ik negatief over mezelf, is het altijd in een bepaalde periode of situatie?

Wat hoor ik mezelf in mijn gedachte zeggen, wanneer ik boos, verdrietig of geïrriteerd ben en zet mij dit dan tot een vreetbui? Word jezelf bewust wanneer je iets verdrietigs of negatiefs hebt gedacht. Voelde je daarna stress, verdriet, machteloosheid of zelfs woede?

Probeer echt bij jezelf naar binnen te gaan. Wat is er gebeurd waardoor jij jezelf zo slecht voelt en waarom wil jij jezelf juist op dat moment verwennen met iets waarvan jij weet dat jij jezelf daarna juist nog slechter gaat voelen. In de meeste gevallen is het echt zo dat je de pijn of het verdriet niet wil voelen en daardoor jezelf vol propt met alles wat er in je buurt komt. Zo ging dat vroeger bij mij ook. Gelukkig ben ik het nu echt wel de baas en nee zeker niet altijd, maar wel 80% van de tijd en dat is juist wat mij houvast geeft!

Ik hoop dat dit jou aan het denken zet en dat het jou ook helpt om jezelf wat beter te leren kennen! Vergeet nooit dat verandering eng is, maar dat verandering ook groei van jou als persoon is!!
Wil jij groeien als persoon en een gezonde leefstijl aanleren? Laat ons je helpen met een van onze Programma’s